Nordic walking

Elke maandag donderdag en zaterdag is er een mogelijkheid voor Nordic Walking. Nordic Walking is een manier van wandelen waarbij gebruik wordt gemaakt van twee speciale stokken (poles). De sport heeft zijn oorsprong in Finland en is een goede manier om aan de conditie te werken.

Positieve effecten van Nordic Walking

Bewegen in de natuur, ervaar de rust en de ontspanning. Hoog calorieverbruik, omdat meer spieren actief zijn. 40 tot 50 % effectiever dan wandelen zonder poles. Een ideale outdoor training om af te vallen. Verbeterde coördinatie.Verminderde spanning in nek-en schoudergebied.Ontlasting van heupen en knieën.Bijdrage tot betere loophouding en hogere efficiëntie.Meer stabiliteit en balans.
Informatie over de trainingen:

Je werkt op een ontspannen manier aan je conditie. We besteden aandacht aan de basistechnieken. We combineren sportiviteit met gezelligheid.Een training duurt ca. 1,5 uur.Van beginnende Nordic Walkers verwachten wij dat hij/zij een uur achter elkaar in stevig tempo kan doorlopen. Voor het onderhouden van je conditie raden we aan minimaal eens per week te trainen. Voor conditieverbetering is tweemaal per week trainen vereist.

Onze trainsters

  • Marleen van Beek
  • Irene van Paassen
  • Anja Voorbij

Extra activiteit

Tweemaal per jaar organiseren we in overleg met de groep een wandeltocht op een andere locatie.

Nordic Walking iets voor jou?

Om te bepalen of Nordic Walking iets voor jou is, bieden we maximaal 4 introductietrainingen aan in 4 aaneengesloten weken. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marleen van Beek. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op de website.

Wat heb je nodig?

  • Poles, dat zijn de stokken.Voor de introductielessen kun je gebruik maken van verstelbare leenstokken.Tijdens de introductie geven wij advies over de aanschaf van de juiste poles.
  • Soepel maar stevig schoeisel waarin je, je passen goed kunt afwikkelen en waarin je enkels vrij zijn,(Nordic Walking schoenen).
  • Gemakkelijke kleding in meerdere lagen (T-shirt, vest, trainingsjack).

Tijdstip en plaats

Donderdag 19:45 – 21:15 uur
Startpunt parkeerplaats Gemeentehuis
Anna van Raesfeldtstraat 37

Zaterdag 9:00 – 10:30 uur,
Startpunt parkeerplaats sportcomplex VV Schipluiden
Tiendweg 3