Hardlopen

‘De Hardloper’ is geen atletiekvereniging. Wij werken aan de conditie, maar hebben niet tot doel het uiterste van je te vragen. Daarom hebben we ook twee trainingsgroepen, zodat je de keuze hebt voor een groep die qua conditie en snelheid bij je past. Het staat je vrij om te allen tijde van groep te switchen. Daarnaast begint in de eerste week van de zomertijd de startersgroep. Hierin worden nieuwe lopers begeleid om vijf kilometer non- stop te kunnen hardlopen. Hierbij is extra aandacht voor loopscholing.

Trainingen

De trainingen zijn op maandag en woensdag. Er wordt jaarrond getraind. De Hardloper heeft drie groepen:

Groep 1

Startersgroep. Deze groep traint op maandag en de trainingen vangen aan op de eerste maandag in de zomertijd en hebben als doel om een beginnende loper te begeleiden zodat deze vijf kilometer achter elkaar kan hardlopen en dus kan meelopen met De Kadeloop. De beginner of herintreder betaalt de volledige contributie voor het hele jaar en krijgt hierbij éénmalig een startbewijs voor de vijf-kilometer Kadeloop in juli. Na de Kadeloop wordt het niveau van deze groep langzaam omhoog gebracht, zodat aan het einde van het seizoen de deelnemer de mogelijkheid heeft om over te stappen naar een andere groep. De trainingstijd is ongeveer anderhalf uur.

Groep 2

Middengroep. Deze groep loopt maximaal 10 km. Trainingstijd ongeveer anderhalf uur.

Groep 3

Gevorderden. Deze groep heeft een iets hoger tempo dan groep 2. De te lopen afstand is tussen de 10 en 15 km. Trainingstijd ongeveer anderhalf uur. Bij alle groepen wordt aandacht geschonken aan rek- en strekoefeningen. 

  • Maandag: Groep 1, 2, 3
  • Woensdag: Groep 2, 3

Trainers

Hardlooptrain(st)er:

  • Tristan Valkenburg
  • Ruud Koene
  • Thea van Werkhoven
  • Corrie Lansbergen

Het trainersbestand van ‘De Hardloper’ is op dit moment nog niet volledig gevuld. We hebben nog enkele vacatures.