Hardlopen

Hardlopen bij de Hardloper Schipluiden

Onze club telt op dit moment ruim 200 leden.
Wij zijn geen atletiekvereniging waar prestatie bovenaan staat, maar een club van mensen die door samen aan de conditie te werken d.m.v. hardlopen, vele gezellige trainingsuurtjes met elkaar doorbrengt. Met natuurlijk voor de liefhebbers af en toe een wedstrijdje in de regio.cropped-Meijendelloop.jpg
De trainingen zijn op maandag, woensdag en donderdag. Er wordt jaarrond getraind.
De Hardloper heeft drie trainingsgroepen:
Groep 1: Startersgroep. Deze groep traint op maandag en de trainingen vangen aan op de eerste maandag in de zomertijd en hebben als doel om een beginnende loper te begeleiden zodat deze vijf kilometer achter elkaar kan hardlopen en dus kan meelopen met De Kadeloop. Met ingang van 2017 betaalt de beginner de volledige contributie voor het hele jaar en krijgt hierbij éénmalig een startbewijs voor de vijf-kilometer Kadeloop in juli. Na de Kadeloop wordt het niveau van deze groep langzaam omhoog gebracht, zodat aan het einde van het seizoen de deelnemer de mogelijkheid heeft om over te stappen naar groep 2. De trainingstijd is ongeveer anderhalf uur.
Groep 2: Middengroep. Deze groep loopt maximaal 10 km. Trainingstijd ongeveer anderhalf uur.
Groep 3: Gevorderden. In deze groep wordt extra aandacht besteed aan het verhogen van conditie en snelheid d.m.v. intervaltraining, duurloop en fartlek. De afstand kan variëren tussen 10 en 15 km. Trainingstijd ongeveer anderhalf uur.
Bij alle groepen wordt aandacht geschonken aan rek- en strekoefeningen.
Maandag: Groep 1, 2, 3
Woensdag: Groep 2, 3
Donderdag: Training van ongeveer een uur. Er wordt gelopen in rustig tempo, ongeveer 7 à  9 km.

We vertrekken op trainingsdagen om 20:00 uur en verzamelen bij de kantine van VV Schipluiden. Bij de trainingen streven wij er naar dat iedereen op zijn eigen niveau mee kan doen.Of je nu gericht bezig bent voor een bepaalde wedstrijd of dat je alleen maar meedoet om je conditie op peil te houden; bij het trainen staat het plezier voorop!