44e Duifpoldertrainingsloop

      Geen reacties op 44e Duifpoldertrainingsloop

Even leek het erop dat er weinig deelnemers waren.

(on)Geduldig wachten op de deelnemers

Tien minuten voor tijd stond de organisatie zich af te vragen of alle moeite van het uitzetten van het parcours en de opbouw van start en finish slecht voor een enkeling was gebeurd. Gelukkig, om 5 minuten voor de start stonden er 61 hardlopers klaar, dicht opeengepakt zoekend naar een beetje luwte tegen een frisse wind. Even dreigde op het startmoment een regenbui maar na enkele spetters regen vertrokken ze met een lekker zonnetje richting Duifpolder.
Isabel Koop liep het beste op de 3,7 km in een tijd van 18.58. Veel respect had ze voor de tijd van recordhouder Daan Valstar die een jaar geleden er 12 minuten en 26 seconden over deed. Het grote verschil was dat Daan helemaal kapot was en Isabel helemaal fris finishte.
Een mooi rechttoe rechtaan parcours, dat vond winnaar van de 7 km, Frank Wiegman van het Duifpolder parcours. Ja, die 400 m tegenwind op de Duifpolderweg alleen op kop, dat was voor de inwoner van Den Hoorn behoorlijk pittig. Ondanks dat liep Frank een behoorlijke tijd (27.17) en bleef Arnold Vonk (29.15) en Willem van den Beukel (29.24) royaal voor. Vooral Willem deed z’n uiterste best om bij te blijven maar was toch tevreden met een derde plek. Weliswaar een minuut langzamer dan een jaar geleden toen hij de 7 km won, maar ook een jaartje ouder.
Bij de dames won Wendy Slootweg de 7 km in 33.24. Ze liep samen met wat vrienden en vriendinnen voor het eerst mee en vond dat het leuk ging.
Bij de heren werd bij de 11,7 km flink gestreden met als uiteindelijk winnaar Dennis Bommelé uit Delft (48.55). Het grootste deel hadden ze in een groep van 5 hardlopers samen gewerkt. Maurice Dijkshoorn liep eerst op kop maar moest afhaken (blessure?) Een paar honderd meter voor de finish werd uiteindelijk beslist wie met de bloemen naar huis mocht gaan.
Als tweede en derde Ralph v. d. Meer (49.05) en Stephan Lukosch (49.35) binnen
Bij de dames ging het allemaal wat rustiger en kreeg Eugenie Klok als beste de bloemen.

De dames van de Hardloper, met elkaar naar de finish van de 11,7 km

Een aantal dames van de organiserende vereniging De Hardloper maakt er een echte trainingsloop van een kwamen samen op de finish af. Nou ja trainingsloop, voor een aantal was het de eerste keer dat ze aan een wedstrijdje deelnamen en het uitlopen van die 7 km voelde aan als een overwinning! Proficiat dus!! Hopelijk houden ze plezier in het lopen.

Maup Ruijsbroek

De uitslagen

Nog een mooi verslag is hier te vinden

Vaartspelen bij Duifpolderloop

Er zijn ook veel foto’s gemaakt.
Hier een link naar de foto’s van de heer v.d.Lugt:
DPTL11112017