De Dijkloop in Schoonhoven.

      Geen reacties op De Dijkloop in Schoonhoven.

Zaterdag 28 oktober vertrokken Ruud, Jeannette, Jaap Kester ,Kees v Dijk en ik naar Schoonhoven om daar een halve marathon te gaan lopen. We hadden er zin in. Zeker Jeannette. Op de site had ze gezien dat er vorig jaar maar 6 vrouwen mee liepen. Wie weet had ze kans op een prijs. Dus toen we om 14.30 uur mochten starten was Jeannette  al snel als een haas er vandoor. Ruud kon haar net bijhouden. Al snel liepen we op de dijk,niet zo gek dat het de dijkloop heet. Je loopt nl 15 km op de dijk en 6 km onder de dijk. We liepen eerst  11 km voor de wind, dat  ging goed. Het was echt genieten. Maar toen kwam het keerpunt. Met zo weinig deelnemers heb je weinig kans dat je in een groepje uit de wind kan lopen. Gelukkig liep Jaap nog redelijk in de buurt zodat ik snel achter hem aan kon lopen. Na een paar km nam ik het kopwerk over, wel zo aardig, dat ging ook nog goed. Lekker bikkelen tegen de wind in tot de waterpost. Toen moest ik even rustig wat drinken maar Jaap ging snel door dus moest ik alleen verder bikkelen. Dat ging toch wat minder, zeker nadat we onder de dijk onverhard liepen waar we over de nodige wildroosters moesten lopen. Dat er idd ook wild loopt bleek wel. Ineens zag ik een paar jagers lopen met een jachtgeweer. Gelukkig zag ik er niet zo “wild” uit en mocht ik doorlopen. Jaap had ook geluk, ik zag hem nog voor mij lopen. Jeannette was zo geschrokken, die zag ik uit een dixie komen en liep weer heel hard verder.

Uiteindelijk zijn we allemaal in een mooie tijd gefinisht.

Kees van Dijk            1.38.12 min

Ruud Koene              1.52.27 min.

Jeannette   Koene   1.54.56 min

Jaap Kester               1.56.10

Corrie Lansbergen  1.56.21 min

Zonder bloemen of beker maar met een voldaan gevoel reden we weer naar Schipluiden.

 

Corrie