Bericht van het Bestuur – update rondom coronacrisis

Beste leden van de Hardloper,

In deze lastige tijd, die zeker nog tot 31 mei duurt, met veel onzekerheden over de dagelijkse dingen en vooral ook het gevaar van besmetting door het corona virus, zijn we blij dat vele van onze actieve leden het hardloop plezier nog niet is ontnomen. Dagelijks wordt er nog volop gerend door de zich nergens iets van aantrekkende mooie polders van Midden Delfland. Dat doet ons goed. Bewegen blijft belangrijk. Of je het als club samen doet of alleen, dat maakt niet uit. Verder hopen we ook uiteraard dat de minder actieve mensen deze griepgolf gezond en zonder veel problemen doorkomen. Het blijft vooralsnog een spannende tijd.

Dit alles betekent voor de hardloopwereld een wedstrijdloos tijdperk. Diverse loopfestijnen in de nabije toekomst komen te vervallen of worden uitgesteld. Hieronder ook de Rotterdam Marathon, waar menigeen zich al flink op had voorbereid. Deze is verplaatst naar oktober. Tevens is ook onze eigen Duifpolder Trainingsloop van 11 april  afgelast. Gelukkig staat er op 14 november van dit jaar alweer een nieuwe DPTL gepland.

Elk jaar op de eerste maandag na het ingaan van de zomertijd is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de beginnerstraining van de Hardloper. Steeds zijn er flink wat aanmeldingen hiervoor en het voorziet dus blijkbaar in een behoefte. Dit jaar moeten we echter de beginnerstraining uitstellen totdat de beperkende maatregelen worden versoepeld. De Kadeloop Challenge, zoals we de afgelopen jaren als doel hadden, wordt dus nogal een lastige dit jaar.

Ook de Bevrijdingsvuur Estafetteloop vanuit Wageningen is komen te vervallen. Alle aanmeld(st)ers bedankt. Volgende keer een nieuwe kans.

De 41e Kadeloop staat vooralsnog gewoon gepland op 4 juli aanstaande, maar ook hier is onzekerheid troef. De kadeloop commissie houdt alles nauwlettend in de gaten.

Wij wensen een ieder veel loopplezier en vooral een goede gezondheid toe.

Het bestuur van de Hardloper.