De 38e Duifpolderloop vond plaats onder natte omstandigheden


Het begon met een heel licht miezer regentje bij de 38e Duifpolderloop op 15 november 2014, lekker veel zuurstof in de lucht was de gedachte.

Bij weer en wind

Bij weer en wind

De atleten die 3,75 km liepen redelijk droog tot het keerpunt op 1875 m Terug voor de wind naar de finish was de toenemende regen wel lekker. Arend Raadveld uit den Hoorn die als eerst finishte had er dan ook geen moeite mee. “Het eerste stuk was lastig ik ging met de allerbeste van de 7 km op kop. Dat was eigenlijk te snel”. Na het keerpunt op 1875 m ging hij in eigen tempo met de wind in de rug naar de finish om de bloemen in ontvangst te nemen. De Schipluidense Isabel Koop, die is een keer meeliep, vond het wel zwaar maar was tevreden met haar eerste plaats.
Voor de 1e heer op de 7 km, Willem van den Beukel was het heerlijk lopen “de meeste regen viel er naast”. Voor de tweede keer won hij deze afstand, was het in april 2013 in een tijd van 32.23, dit keer, met een verbetering van bijna 3,5 minuut, was het 28.54.
Een bijzondere winnares op de 7 km bij de dames was Berber Tegelaar uit Delft. “Normaal loop ik maximaal 5 km, ik ben bokser en dat is dan een ideale afstand voor een bokser. Die 7 km was eigenlijk veel te lang voor me, maar wel leuk dat ik hier bij deze fantastische loop win”.
Een kleine schare supporters stond klaar voor Wessel Boukema uit Den Haag die 1e werd op de 11,7 km, in een tijd van 46.39. “Prachtig parcours zo langs het water van de vliet, mooi pad ook. Het is de eerste keer dat ik hier mee doe. Dat stuk tussen de weilanden tegen wind (Duifpolderweg) was wel zwaar, zeker door die regen, maar voor de rest was het heerlijk”.
De eerste dame, Jolanda Ammerlaan uit Maasland, was ook zeer tevreden en blij en niet alleen omdat ze voor de tweede keer op rij de 11,7 km won. “Met een minuutje sneller dan de vorige keer heb al die jonge meiden achter me gelaten en daar ben ik trots op”. Ook wel een groot compliment voor al die ‘jonge meiden’ die na Jolanda kwamen.
Of door de regen sneller werd gelopen blijft een vraag. Lekker napraten bij de finish was er dit keer niet bij, door de flinke regenval ging iedereen haastig naar het clubhuis van de IJsclub Vlietland.