Wie is de ( bonte ) haas

      Geen reacties op Wie is de ( bonte ) haas

Bij een beetje hardloopwedstrijd worden hazen ingezet om een record of limiet mogelijk te maken. Bonte Haas Loop Foto 0109 kleinZondag 10 januari was de 2e bontehaasloop van dit winterseizoen en daar was iedereen de haas. Direct na de start linksaf over de brug en gelijk rechtsaf richting de scheepswerf. Al vrij snel had ik mijn plek gevonden en was het de bedoeling om lekker uit de wind te gaan lopen. Ik zag een loper uit De Lier die volgens mij wel het tempo maakte wat ik vol kon houden. Bij het 1 km-punt begon ik het contact te verliezen. Toch een te hoog tempo, had ik de verkeerde haas. Ik heb daarna geen pogingen meer ondernomen om ergens aan te haken. Zo net na de 2 km stond fotograaf Jeroen Tibbe en zijn foto’s heb ik gebruikt bij dit stukje. Achter mij liep een groepje van De Hardloper Conny, Kees, Corrie en Wim. Een klein stukje daar weer achter kwam Jan aangesneld.Bonte Haas Loop Foto 0165 kleinBonte Haas Loop Foto 0172 kleinMijn doel was om rond de 12km/uur te lopen en toen ik bij het 3 km-punt was gaf mijn horloge 15:20 aan. Ik had dus nog iets te corrigeren. Bij de doorkomst van de eerste 5 km was de tijd daar 25:10 en was ik op de goede weg. De volgende anderhalve kilometer was tegenwind en schuin tegen en bij het 7 km-punt stond de klok op 35:05. Ik had nog steeds geen marge opgebouwd en er zat dus niets anders op dan een beetje versnellen. De laatste 500 meter waren weer met tegenwind en daar werd ik gestraft voor mijn versnelling. Ik viel terug in tempo en werd door 2 lopers ingehaald. Ik heb mezelf wijs gemaakt dat dat kwam omdat juist zij gingen versnellen en ik op een vast tempo bleef lopen. Bij de finish gaf mijn horloge 49:50 aan en vergat ik naar de echte klok te kijken. Nu maar wachten op de uitslag en kijken of mijn doel, zonder haas, bereikt is.