TAKKEWEER?

      Geen reacties op TAKKEWEER?

 (Weer of geen weer, lopend kom je overal)

Als het uitkomt tenminste. De Bloesemtocht bij Geldermalsem moet wachten tot 2017. Goed idee, maar het viel samen met de Duifpoldertrainingsloop. Als ik al niet met een bord voor m’n..… op het wisselpunt had gestaan, was ik daar zelf dit jaar linksaf geslagen voor de 7 km.

De Wandelende Tak houdt met veel uitjes van De Hardloper een eigen tempo aan. Andersom sluiten fervente Hardlopers zich soms of vaker bij de Nordic Walking aan, wanneer ze door omstandigheden niet voluit kunnen gaan. En dan heb je nog van die Takkies zoals ik, die soms opgaan voor de 10 km van de Golden Ten, dan weer gezellig gaan walken met de club.foto motion

Eén keer per jaar is er een echt onderling NW-uitje. Het leek makkelijk te organiseren: een evenement uit Maarssen van het MS Fonds had dit jaar voor het eerst Midden-Delfland als wandelgebied aangeboord. Een thuiswedstrijd! Start aan de Tiendweg! We spraken af om met een aantal in te schrijven, de euro’s voor het goede doel. Geen reiskosten, zelf picknicken onderweg. Het zat tegen. Niet persé het weer, hoewel ik vanaf de Klaas Engelbrecht de donderbui boven ’t Woudt al zag hangen. Ik liep voorop de andere 49 deelnemers, MSMotion-startnummer op m’n rug.
Het geijkte trainingsrondje, bij ’t Middelpunt koffie + appelpunt voor 1,50. Ik was tóch maar gegaan, ook al hadden al m’n loopmaatjes door (soms ècht minder leuke) omstandigheden moeten afhaken. Regen. Terug naar m’n fiets, afmelden. Want voor 5 km in een half uur hoef ik niet naar de beginnerstraining, maar op 25 km rondje MD ben ik niet getraind..

MSMotion wil volgend jaar uitbreiden met ook een hardlooproute + een kortere wandelroute naast de 25 km. Stukje MSMotion
Dat komt mij mooi uit.
Want als je elke tak van sport maar half beoefend, word je nooit 1e.
Maar ik was wel als eerste terug bij de kachel. Mèt medaille. Volgend jaar jog ik ‘m!

Corine van Zanten

N.b. Zaterdag 23 april, onweer en hagel voorspeld, 5° C (ofzo).