Smokkelaarstrail

      Geen reacties op Smokkelaarstrail

 

Afgelopen zondag, 24-09-2017, deden Maarten, Kees en ik mee bij de Smokkelaarstrail (http://www.smokkelaarstrail.nl). De Smokkelaarstrail loopt door de bossen van diverse landgoederen in de grensstreek tussen Goirle, Hilvarenbeek en het Belgische Poppel. Je loopt langs beken, vennetjes en door naald- en loofbossen. Wij hadden alle drie voor de 25,5 km gekozen. Maar op verzoek van de natuurbeheerder wordt de route op het laatste moment aangepast en om een kilometer verlengd. Dus 26,5 km en 1 km meer tijd om van de natuur de genieten. Kijk eens hier om een indruk van de loop te krijgen: https://theartofrunning.smugmug.com/Smokkelaarstrail-2017/
Ik heb dit jaar al een paar loopjes gedaan. Niet zo veel als andere leden in ons vereniging, omdat ik toch meestal probeer wat loopjes in de buurt te pakken, maar toch wordt het wel een lijstje: de Midden-Delfland Halve Marathon, de CPC in Den Haag, de Marathon in Rotterdam, de Hondsrug Trail Estafette, de Kadeloop, en nu dus de Smokkelaarstrail.

Het was prima weer. Verrassend warm naar de wat regenachtige week. Ik had lang getwijfeld, maar omdat er alleen een verzorgingspost rond 15 km was, had ik ervoor gekozen toch mijn water rugzak mee te nemen. Achteraf gezien, was dat een heel goede keuze. Ook had ik weer een mooie playlist gemaakt, om naar wat favoriete liedjes tijdens het lopen te luisteren. Maar al naar 500 m heb ik de koptelefoon in mijn rugzak gestopt, omdat de natuur om mij heen zo mooi was, dat ik überhaupt geen zin meer had naar muziek te luisteren. Ook wordt bij de Smokkelaarstrail in kleine groepjes van 65 lopers gestart, zodat het niet te druk was op de paden. In het begin heb ik nog wel wat lopers ingehaald, maar naar de verzorgingspost was ik zelf voor een paar kilometers helemaal alleen en zag voor en achter mij niemand lopen. Zo was het echt genieten van de natuur. Wel belangrijk om toch op de pijltjes te letten en niet de juiste weg te missen.

Naar 2 uur en 13 minuten was ik dan bij de finish en had heerlijk genoten van deze loop. Eigenlijk had ik langzamer moeten lopen, om meer van de mooie omgeving te kunnen genieten, maar misschien gaan wij ook met hele gezin hier een keer wandelen. Als ik naar de lijst van de loopjes dit jaar terug kijk, was de Smokkelaarstrail een van de mooiste lopen dit jaar. Waarom? Ik denk omdat ik echt van het lopen in de natuur en in bossen hou. Ook omdat bij deze trail in kleinere groepjes gestart wordt en geen officiële tijd genomen wordt, daardoor gaat het er niet erom te presteren, maar echter om het lopen op zich. Ik denk dat ik bij deze loop weer ontdekt heb, waarom lopen je zoveel plezier kan geven. Dus, op naar de volgende trail. Er vallen zeker nog wat mooie trails te ontdekken.