Schoon Schip maken

      Geen reacties op Schoon Schip maken

Ze zochten drie jaar terug een nieuwe bezem om het dek van De Hardloper te schrobben. Bij gelijke geschiktheid ging de voorkeur uit naar een Hoornse. Dat werd ik dus, hoewel ik eigenlijk nog maar 13 jaar uit Delft weg was. Zodoende stapte ik met vier mannen in zee, steevast “Stuurlui” genoemd.

Schoon schip maken

Werd er tijdens de vergadering ferme zeerottentaal gesproken (over de technische werking van de tijdsregistratieklok bijvoorbeeld), ná de vergadering kwamen pas echt de stoere verhalen los.

Onderwerpen als parachutespringen, bungyjumpen, grottentochten.
Dan probeerde ik ook maar een beetje mee te borrelen met een verhaaltje over de kat van de buren ofzo.
Soms boden ze me zelfs meewarig een Fisher Man’s Friend aan.

 

Schoon schip maken2

Ik heb in de paar jaar besturen echte zeemansbenen gekregen. Zo liep ik vorig jaar mijn eerste 10 km wedstrijd en er volgden er nog vijf tot nu toe. Maar ja, nu ga ik weer vaste voet aan wal zetten. Mijn puberzoons zeggen, dat ze me wel “Coronel” blijven noemen. Zo zie je maar waar drie jaar overzee al niet goed voor is! Schip Ahoy!

Corine van Zanten (secretaris-af)