Meijendelloop 29 november

      Geen reacties op Meijendelloop 29 november

Het is nog pikkedonker en er is vorst aan de grond. Voor mijn gevoel is het midden in de nacht wanneer mijn vriend en ik met de auto richting Wassenaar rijden. 7:05 uur staat er op de klok. “Dit is gekkenwerk”, zeggen we tegen elkaar. Vandaag staat de Meijendelloop op het programma. Het zou een barre tocht van 25 kilometer worden, dwars door het waterwingebied van Den Haag.
Bij aankomst in de duinen van Meijendel lopen we naar de oude Paardenstal, waar de lopers zich ondertussen aan het omkleden zijn. In een hoek staat een grote groep lopers die blauwe shirtjes dragen. Dat zijn natuurlijk de Hardlopers uit Schipluiden. Ik krijg een slok koffie van mijn moeder en neem een eierkoek en een stukje banaan.
We staan met zijn allen buiten te wachten op het startschot. Het is zo koud dat de groep Hardlopers elkaar vastpakken en heel hard springen om warm te worden.
Daar gaan we dan. Het wordt al licht en langzaam ontwaakt de dag. De lucht kleurt rood en de eerste zonnestralen vinden hun weg. Ik loop naast mijn vriendin Kayung en achter mij hoor ik mijn moeder gezellig kletsen met haar vriendinnen Conny en Rosalie. Net alsof het geen wedstrijd is.
De eerste paar kilometers vliegen voorbij en dan zie ik dat een aantal snelle lopers met een voorsprong me kruist. “Die zijn snel, hoeveel kilometer voorsprong hebben ze”, denk ik. Het parcours wordt steeds heuvelachtiger. Wat een prachtige omgeving met vele meertjes, bos en duin.Meijendelloop-2
Kayung loopt een prima tempo (5:30 min/km) en samen proberen we ons hierin vast te bijten. Ik merk dat ik dorst krijg. Ik heb geen water bij me omdat ik niet graag loop met een flesje. Kayung heeft een camelbag. Ik vraag aan haar om een slok. “Zuigen kreng”, is het antwoord. We lachen en lopen lekker door. Op een gegeven moment worden de paden smaller en raken we elkaar kwijt.
De eerste 10 kilometers zit er op en ik schroef het tempo een beetje terug. Nu loop ik alleen, het is erg stil en ik hoor slechts het geluid van mijn ademhaling. Ik voel me zo verdomd alleen. Opeens hoor ik achter mij een bekende John die vraagt hoe het met me gaat. Even later nog een keer “Hey, Lisette, hoe gaat het? Ton loopt voorbij. “Het gaat goed hoor”, zeg ik. Ik heb weer behoefte aan water. Dan zie ik in de verte een drankpost. Fijn, heel even stoppen, drinken en ik besef dat de eerste helft erop zit.
Vervolgens pak ik mijn tempo weer op en loop de duinen op. Langzaam kom ik in mijn ritme en uiteindelijk in een heerlijke flow terecht. Ik passeer het 20 kilometerbordje en dat motiveert me de laatste 5 kilometers met beide benen aan te grijpen. Dan begin ik mijn lies te voelen. Ik probeer op een manier te lopen om de pijn te ontzien. Wat moet ik doen? Grote passen, kleine passen, sneller lopen, langzamer lopen. Ik probeer het allemaal maar het helpt niet. Nu ik de 21 kilometer gepasseerd ben, zit ik in de ‘rode zone’, de extra kilometers die ik nog nooit heb gelopen. Ik heb wel vijf keer een halve marathon gelopen dit jaar maar dit is echt zwaar. Ik probeer aan iets leuks te denken.. Wat ga ik eten vanavond? Geen honger. Een kus van Appie als ik finish?
Ik zie de borden met daarop ‘Boerderij’. Ik ben er nu echt bijna. Ik probeer nog te versnellen. Dat lukt niet, want mijn lies doet zeer. Ik zie het einde. En dan hoor ik mijn naam omgeroepen worden. Vervolgens hoor ik Kayung, Jurryt en Appie mij aanmoedigen. Yes! Ik heb het gedaan, 25 kilometers gelopen. Dan krijg ik mijn verdiende kus van Appie. Tijd: 2:15:06.
Even later komt mijn moeder met Conny en Rosalie over de finish. Helemaal kapot, maar voldaan.
Nu tijd voor appeltaart en koffie in De Boerderij. Gezellig napraten over deze geweldige wedstrijd. Het was een mooie dag en mijn eerste mijlpaal richting de Marathon van Rotterdam is bereikt.

Wil je nog meer lezen over mijn weg naar de marathon van Rotterdam? Kijk dan op www.greengypsy.nl

Meijendelloop2-1Uitslagen:
Marcel 1.54.11
Maurice 1.56.49
Kees 1.57.47
Roelof 2.01.23
Kees 2.05.00
Ton 2.11.55
Rob 2.14.27
John 2.14.48
Lisette 2.15.06
Ruud 2.17.51
Arie 2.18.50
Conny 2.19.26
Corrie 2.19.26
Rosalie 2.19.26
Jaap 2.22.12
Ria 2.22.13
Jan 2.24.46
Joke 2.25.59
Jeanette 2.25.59
Peet 2.32.26