Mascotte

      Geen reacties op Mascotte

MascotteDit is onze Sprinter. Zo is ze genoemd, omdat ze keihard op het kippensnoep afrent. Wel grappig dat ze zo heet, want we hebben haar via de moeder van de overbuurvrouw van de penningmeester.

Van de zomer was in S&C een heel verhaal te lezen over onze Kokkie, die de vakantie niet overleefde. We kwamen speciaal eerder terug uit de bergen, om gauw naar alleen achtergebleven Peppi terug te gaan (en omdat er toch alleen nog maar regen zou vallen in dat oord). We kregen een kip te logeren, maar die paste niet echt bij Peppie. Die paste niet eens in het hokkie.

Sprintertje paste niet echt in haar groeppie. Ze was kaalgepikt op haar koppie en was schuw om bij de voerbak te eten. Zo kwam ze bij onze Peppie terecht. Maar moet je nu zien. Parmantig hipt ze rond en laat trots haar nieuwe veren zien. Want na de rui was ze echt een kale kip. Nu zijn ook haar kaalgeplukte kopveertjes bijna bijgegroeid. En Peppie ontpopte zich als een echte moederkloek, bij wie die kale Sprinter in koude dagen onder haar veren weg kon duiken.

Hopelijk brengt Sprinter nog veel geluk, wie weet legt ze ooit een gouden ei. Die komt dan alsnog de penningmeester van De Hardloper toe, vind ik. Maar daar vergaderen we tegen die tijd nog wel over.

Corine van Zanten