Afgelaste Kadeloop 2015

      Geen reacties op Afgelaste Kadeloop 2015

cropped-KADELOOP-AFGELAST.jpgEnorm balen voor iedereen, inclusief voor de organisatie, maar veiligheid en gezondheid voor alles. Voor zover wij weten, is dit de eerste keer in de geschiedenis van de 37 jaren Kadeloop. Woensdag 1 juli zagen wij ons genoodzaakt de Kadeloop 2015 af te lassen vanwege de hittegolf en de risico’s die de extreme temperaturen met zich meebrengen voor een intensief evenement als de Kadeloop.
Een chronologie: Als organisatie van de Kadeloop waren alle voorbereidingen voor 99% afgerond toen, een 1,5 week voor de Kadeloop, onze plaatselijke “weerprofeet“ van zich liet spreken. Dus als bestuur en Kadelooporganisatie hadden we al sinds 25 juni een aantal noodscenario’s en maatregelen klaarliggen. Ook de gemeente hield vanaf zondag 28 juni nauw contact met ons als organisatie en ondersteunde waar mogelijk. Ook de brandweer was bereid assistentie te verlenen, fantastisch. Maandag 29 juni ook contact met de Atletiekunie, politie, marathonarts, huisarts en EHBO. Maandagavond hebben we alle voorinschrijvingen in de enveloppen gedaan en verdere afspraken gemaakt over extra waterposten, sproeiers, etc. Ook namen we het besluit de kinderlopen te halveren, zodat dat de volgende dag geoefend kon worden. Dit was dit jaar weer een hoofdstuk apart, perfect georganiseerd door Aad en Jacob, die het voor elkaar kregen om 110 kinderen warm te krijgen voor de trainingen en een 20-tal trainers te vinden.  Twee leuke trainingen gegeven, perfect, petje af voor alle trainers!!
Dinsdagavond voor de vrijwilligersavond is er besloten, op basis van advies van de huisarts en arts van de Marathon van Rotterdam om de 12 km terug te brengen tot maximaal 2 rondes van 5 km om overzicht te kunnen houden op alle lopers en het deel van het parkoers waar geen ambulance kan komen te verkleinen. Tijdens de weer gezellige avond veel nuttige tips van de vrijwilligers gekregen. Dan zie je weer waar het bij de Kadeloop omdraait: één groot vrijwilligers-loopfeest.
Kadeloop afgelastWoensdag kregen we eind van de middag via de gemeente het bijgestelde en nu negatieve advies van de GGD doorgestuurd.  Daarnaast kregen we ook een negatief loopadvies van de sportarts verbonden aan de Rotterdam marathon die middag. Tegen advies van gezondheidsinstanties en ervaringsdeskundigen een loop toch door te laten gaan, leek ons niet echt verstandig. Om duidelijkheid te geven aan de lopers, maar ook aan de vrijwilligers, ouders van de kinderen, kinderen zelf en de instanties die ons elk jaar weer ondersteunen om er een loopfeest van te maken, hebben we besloten om het moment van besluitvorming 1,5 dag te vervroegen. Het moeilijkste besluit wat we ooit hebben moeten nemen, maar ook daarin zijn we samen sterk!
Zaterdagochtend om 8 uur hebben we met een 8-tal geoefende lopers nog het rondje langs de kade gelopen uit nostalgie. Maar ook toen al was het veel te warm om te lopen, laat staan als er ook minder geoefende lopers aan de start hadden verschenen. Onze conclusie, waarin we gelukkig door heel velen gesteund werden, was dat het een juiste beslissing is geweest.

De Kadeloop is een jaarlijks terugkomend loopfeest en dat feest dat moet het blijven! Heel erg veel dank naar alle vrijwilligers, sponsoren, autoriteiten, verenigingen en ieder die ons ondersteund heeft,
namens de Kadeloopcommissie en Bestuur van de Hardloper.