Kadeloop 2016, een mooi hardloopfeest!

12 km winnaar: Michael Gebrehiwet

de winnaarDe 37e Kadeloop in Schipluiden is zaterdag 2 juli gewonnen door Michael Gebrehiwet van AV Sparta. Bij de dames zegevierde de Rose Enthoven van Loopgroep PK, waarbij de nummer twee Petra Sloots dezelfde tijd noteerde.
De loop door Schipluiden, het omringende polderlandschap en over de Vlaardingse kade een groot succes! In totaal namen aan de vier verschillende afstanden in totaal zo’n 1100 lopers deel.
De weergoden bleken ons dit jaar goed gezind. Waar vorig jaar de kadeloop vanwege de extreme hitte moest worden afgelast, was het dit jaar ideaal hardloopweer. Met een lekker zonnetje, 17 graden en flink wat wind (vooral zijwind) zijn er dit jaar veel PR’s gesneuveld.

De kinderen kregen dit jaar vooraf een blauw en roze t-shirt, wat werd gedragen tijdens de 1 en 2 kilometerloop. IMG_8994Bijna 200 kinderen deden sportief mee aan deze hardloopuitdaging, waarna de prijsuitreiking werd verzorgd door wethouder De Goede.
Het hoofdnummer was natuurlijk de 12 kilometer, met de start om 14:30 uur. Na een lokale ronde door Schipluiden zette het looppeloton door het polderlandschap koers richting Vlaardingen. Aan de rand van de Haringstad lag het keerpunt en kon de weg terug over de smalle kade langs de vaart worden aanvaard. Op de eindstreep was winnaar Michael Gebrehiwet met een tijd van 38:48 zijn concurrenten duidelijk de baas. Op bijna een minuut volgde René de Lange van AV de Koplopers, met een minuut daarachter Menco Schuurman uit Delft. IMG_9457
Winnares bij de dames Rose Enthoven zette de klok stil op 45:31 en in dezelfde tijd werd Petra Sloots tweede. Een kleine minuut van de winnares werd Janna van Dijk van Haag Atletiek derde.

Op de 5 km ging het ook erg snel. Jeroen van Aken uit Delft zegevierde net als bij de vorige editie van 2014 in een tijd 16:01, gevolgd door Arjan Weijenborg ook uit Delft en Cornelis Verboom uit Krimpen aan de Ijssel .
Bij de dames was de overwinning voor Marjolein van Linschoten. Zij bleef met een tijd van 20:49 Corina Voorn en Petra Vos (Maassluis) voor. Alle uitslagen van de 37e Kadeloop zijn terug te vinden op http://www.dehardloper.nl/kadeloop/organisatie-kadeloop
Heel veel foto’s op: onze fotosite
En een mooi fotoverslag op Middendelfland.net van Henk Groenendaal.
Op zaterdag 1 juli 2017 is de volgende editie van de Kadeloop.