Verslagen Kadeloop

37e Kadeloop op 4 juli 2015

Dit is de eerste Kadeloop in de hele serie die niet is doorgegaan. Een week voor de Kadeloop werd al duidelijk dat er op de Kadeloopdag sprake zou zijn van extreme weersomstandigheden met temperaturen die naar de 35 graden zouden gaan. Uiteindelijk is op woensdag voor de loop besloten de Kadeloop af te lasten. Het risico was te groot. Er waren maar enkele lopers die dit erg vonden. Van de meeste lopers konden op begrip rekenen. Op de dag van de Kadeloop is het weliswaar geen 35 graden geworden, maar het was absoluut geen weer voor een stevige sportprestatie.

Kadeloop afgelast

36e Kadeloop op 5 juli 2014

De 36e Kadeloop in Schipluiden is zaterdag 5 juli gewonnen door Mike Teekens van ARV Achilles (Etten Leur). Bij de dames zegevierde de Westlandse favoriet Carla Ophorst. Ondanks een lokale wolkbreuk vlak voor de start was de loop door Schipluiden en het omringende polderlandschap een groot succes. In totaal namen aan de vier verschillende afstanden in totaal zo’n 1100 lopers deel. De weergoden bleken de atleten uiteindelijk goed gezind. Net voor de start om 14.30 uur hield de regen op en konden de atleten genieten van goede omstandigheden en een prachtig parcours. Na een lokale ronde door Schipluiden zette het looppeloton door het polderlandschap koers richting Vlaardingen. Aan de rand van de Haringstad lag het keerpunt en kon de weg terug over de smalle kade langs de vaart worden aanvaard. Op de eindstreep was winnaar Mike Teekens met een tijd van 38:20 zijn concurrenten duidelijk de baas. Op bijna twee minuten volgde Marc Rotsaert van AV Koplopers, met kort daarachter zijn clubgenoot René de Lange. Winnares bij de dames Carla Ophorst zette de klok stil op 46:32. Tweede werd Marieke Bourquin van AV Waterweg op ruim een minuut van de winnares uit Honselersdijk, als derde volgde Monique Lentvaar van AV Fortuna. Ook op de 5 km werden goede tijden gelopen. Jeroen van Aken (Haag Atletiek) zegevierde met 15:55, gevolgd door Lion van Egmond (Leiden Atletiek) en Arjan Weijenborg (De Koplopers). Bij de dames ging Anne Luijten (Olympus 70) met de overwinning aan de haal. Zij bleef met 17:07 haar ploeggenoot Ingrid le Comte en Moniek van Lieshout (Phanos,) voor. Alle uitslagen van de 36e Kadeloop zijn terug te vinden op http://www.dehardloper.nl/informatie-over-de-kadeloop/kadeloop-2014. Op zaterdag 4 juli 2015 is de volgende editie van de Kadeloop

Uitslagen 5 km:

Siemen van der Eijk 23.11
Denise van Dijk 27.09
Nicoline de Leeuw 28.02
José v.d. Zalm 29.19
Sabine ’t Hart 31.40
Ton van Mil 34.22

Uitslagen 12 km:

Kadeloop1Dirk-Jan Renaud 48.57
Ben 52.25
Maurice 52.44
Bert 52.57
Kees 53.15
Roelof 53.45
Jaap 53.57
Maarten 55.27
Ruud Koene 56.57
Guus van Leeuwen 58.00
Kees de Vette 58.13
Leo Groenewegen 58.17
Peter Verhoeff 58.20
Nathalie Hollestelle 59.08
Lisette Lansbergen 59.08
Nico van Wijk 1.00.32
Jan Willem Langstraat 1.01.00
Kees van der Maarel 1.01.18
Bert van der Schans 1.01.37
Simon de Kok 1.01.38
Arie de Jong 1.01.39
Rosalie Renaud 1.01.44
Stephan Lukosch 1.02.17
Corrie Lansbergen 1.02.24
Conny Hoek 1.02.47
Peet Kester 1.03.04
Rob Koene 1.04.27
Peter van Eeden 1.04.33
Jeanette Koene 1.06.06
Aad van Winden 1.08.18
Jacob van der Spek 1.08.29
Rose Ongara 1.08.51
Rens Varekamp 1.09.17
Joke Kerklaan 1.11.27

 

35e Kadeloop 5 juli 2013

Zaterdag 5 juli was het dan zover. In Schipluiden werd de kadeloop voor de 35ste maal georganiseerd. Het werd een met zonovergoten dag. Meer dan 1000 deelnemers stonden te popelen om weggeschoten te worden voor de 5 of de 12 km. Onder hen natuurlijk ook Bert en Arie.
P1220920Door het grote aantal lopers ontstond er in de straten van Schipluiden een gekleurd lint van wel een km. Dit was voor de vele toeschouwers fantastisch om te zien. Na 2 km kwam de splitsing tussen de 5 en de 12 km. De lange afstand dook de Veen in op weg naar de Ka. Het is zaak om voor je de Ka opgaat in een goede positie te lopen. Op de Ka inhalen is bijna niet mogelijk. Door het mooie weer waren de waterposten van onschatbare waarde. Ook de tuinsproeiers waren voor veel lopers een verademing. Al met al iedereen bedankt voor weer een fantastische Kadeloop op naar nr. 36.
De strijd tussen Bert en Arie was ondertussen ook in volle gang. Zonder elkaar uit het oog te verliezen probeerden beiden toch stiekem de ander de loef af te steken. Helaas geen van tweeën kon er tussen uit piepen. Dit alles leidde ertoe dat er weer gesprint moest worden voor de overwinning. Ditmaal was Arie de sterkste.P1220933
In de tweestrijd om het kampioenschap van het Kaasjeskruid heeft Arie nu met 3-2 de leiding. Er zijn nog 2 wedstrijden te gaan.
Groetjes van de reporter

34e Kadeloop Schipluiden 7 juli 2012
Gebundelde reacties vanuit de Beginnersgroep

Hallo allemaal, i
k vond het toch wel spannend om te gaan lopen voor de kadeloop…
Al die mensen.. best warm.. kan ik dit wel…..?

Jaren heb ik in de kantine gezeten om startbewijzen te verkopen en reed ik als bezemfiets op de 5 km met een echte bezem aan mijn fiets gebonden. 
Maar lopen??? Geen haar op mijn hoofd die hier over dacht! Totdat Jolanda mij eens aansprak om iets aan de conditie te gaan doen.
Joh, ga mee; KOST NIETS, iedere week begeleiding en nog een startbewijs voor de kadeloop erbij!
Tja dan kan ik niet achterblijven… De eerst twee trainingen vielen niet mee; zelfs eerder naar huis gegaan….

Half 2 in de kantine; wat een mensen en wat een hitte. Ik snapte er niets meer van; startbewijzen verkopen is toch simpeler.
Maar goed iedereen deed zijn uiterste best en ook ik kwam aan het startbewijs en de chip.
Op naar de start; echt leuk om te zien hoe iedereen met de voorbereiding bezig is. Ik keek mijn ogen uit en vergat oefeningen te doen.

Bij de start stonden 2 vriendinnen met een groot spandoek : Meiden zet m op; jullie lopen bijna aan kop”.
Ja dat motiveert zó dat ik nu wel dacht dat ik zeker die bezemfiets vóór moest blijven!
Best spannend voor het startsein aanbreekt en al die mensen om me heen te zien staan.
Eenmaal na het startsein verspreidt zich dit heel snel en kon ik aardig een ritme onder de knie krijgen.
De aanmoedingen doen er goed aan om door te gaan.
Het dorp is opletten met de stoepen; de veen was heerlijk met de wind in het gezicht maar de ka was best warm; windje en zonnetje in de rug
Eenmaal over de finisch voelde ik toch een gepaste trots; ik had 5 km gelopen!

Mede dank zij de goede en gezellige trainingen van Gerda en José is wat 3 mnd geleden niet te bedenken was toch een groot succes geworden!

Alleen….

Ik heb eigenlijk nooit last van ziektes maar nu ben ik toch bevangen van een vervelend ( hardloop) virus!

Mijn chip heb ik niet ingeleverd; wie weet ga ik deze nog eens gebruiken!

Gerda en José heel hartelijk dank voor het aanleren van het lop
Ook heel veel dank aan de 80 vrijwilligers die deze loop weer tot een groot succes hebben gemaakt!

Fijne zomer, Groeten Ria

Hallo hardlopers,voor mij was dit alles nieuw rond half 2 gingen we verzamelen bij de kantine het was daar lekker chaotisch en erg benauwd ik dacht nog ga ik dat wel halen die 5 km.Maar op weg lopen naar de start ging het goed.
De start was heel bijzonder wat een mensen zeg.
Met de nodige tips van ervaren lopers gingen we van start.
Het ging prima onderweg aangemoedigd door Gerda en José dat was mooi.
Onderweg stonden er zelfs supporters met een spandoek dan loop je toch wel
lekker. Maar ondanks alle positieve aanmoedigingen was ik blij dat finish in zicht
was. Het was een leuk middag.
Volgend jaar weer en misschien een paar km er bij, wie weet!
Gerda en Jose bedankt voor jullie voorbereiding.
En voor de goede organisatie, Groetjes Yvonne

Hoi medehardlopers, het was prachtig kadeloopweer voor het mooie tikkeltje te warm. Tussen al die honderden zwetende lopers hebben wij ons aangemeld in een bomvolle kantine en onze chip aan onze schoenen gestrikt. Met de hete zon op ons hoofd stonden we stoer klaar voor de start tussen
de gevorderde hardlopers. Na nog wat instructies van een ervaren hardloopster zij zei dat wij maar aan de rechterkant moesten blijven lopen dan kwam alles goed.
Met z’n vijven vertrokken we aan de loop. Hielden elkaar een beetje in de gaten en hadden al gauw ons ritme te pakken. Er werd weinig gekletst we waren nu echt serieus bezig met onze nieuwe sport. In de bocht naar de Zouteveen hoorde ik onze namen en ja hoor trainster Gerda moedigde met luide
stem ons aan. Onderweg toch ook wat rondgekeken naar de sliert mannen en vrouwen die aan dit spektakel meededen. Prachtig om te zien. In de polder heerlijk de wind in je haren en op het kaatje was hij weer verdwenen. Ook daar werden wij door Jose weer aangemoedigd.
Het dorp kwam redelijk snel weer inzicht, het publiek werd enthousiast (zelfs een spandoek speciaal voor ons gemaakt) ja wij voelden ons toen echt een beetje helden! De laatste meters nog even door bijten. Trots kwamen we over de streep. Snakkend naar dat bekertje water en dat stukje sinaasappel..!
Ik vond het erg leuk om mee te doen. De organisatie was prima. Heb mijn chip niet ingeleverd want wie weet komt er nog een nieuwe uitdaging dit jaar!
Mede dankzij onze supercoaches Gerda en Jose hebben wij dit maar weer mooi voor elkaar gekregen. Heel erg bedankt!  Groetjes Jolanda

Hallo Hardlopers, 
Ik hoef hier geen ‘beginnersgroep’ meer boven te zetten! 
Ik lees nu pas alle mail over de Kadeloop, want wij gingen de volgende dag op vakantie. 
Jonne (10 jaar) was erg trots op z’n prestatie en…wil doorgaan voor de volgende Kadeloop! 
Hij vond de loop goed te doen, hij heeft dan ook wel gewandeld tussendoor. 
En vandeweek heeft hij flink gebergwandeld in Oostenrijk, dus conditie is hij nog niet kwijt door de vakantie. 
Bij de vakantiepost lag vanmorgen het Sportnieuws van onze regio. Zijn naam erin, dat komt in z’n logboek! 
Groeten van Corine, moeder van Jonne.

Haastige spoed is zelden goed, alhoewel….?

Bij een hardloopwedstrijd gaat dit natuurlijk niet op alhoewel ook hier weer uitzonderingen zijn. Bij de Kadeloop op 7 juli begonnen we met de 1 km loop.
Vol enthousiasme deden vele jongens en meisjes hieraan mee.
Sommigen zelfstandig, anderen aan de hand van vader, moeder, opa of oma.
Zo liep ook Anna Peters zelfstandig haar race. Moeder liep immers met haar kleine zusje en een logeetje ergens anders in de groep. Bij de finish zag Anna wel dat ze voorin eindigde maar zeker niet als één van de eersten. Ze wachtte op haar zusje en de ander met haar moeder. Er werd een medaille opgehaald en een ijsje gegeten en dan vlug naar de auto voordat de hekken werden geplaatst om de Veen af te sluiten. Anna woonde immers aan de Willemoordseweg en die is niet meer bereikbaar als de 5 – en 12 kmloop gaat starten.
Inmiddels is de jury op zoek naar het meisje dat als tweede meisje over de finish was gekomen. Deze prijswinnares was spoorloos verdwenen. Achteraf hadden we als hekkensluiters er zelf voor gezorgd dat deze jonge winnares op de vlucht was geslagen om op tijd weg te komen. Thuis kon ze de 12 km lopers langs zien komen, niet wetend dat in het dorp een lege plek op het erepodium op haar wachtte.
Er was een verrassend telefoontje voor Anna en haar moeder toen zij hoorden dat zij als tweede meisje over de finish was gekomen. De beker heeft zij alsnog gekregen en haar naam staat in de winnaarslijst. Als nog gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

Uitslagen Kadeloop 2012
1 km meisjes
1 Marije Kleiber 4:51 min
2 Anna Peters 5:28 min
3 Meike Ruijsbroek 5:29 min

1 km jongens
1 Ryan v.d. Burgh 4:29 min
2 Tim Alsemgeest 4:52 min
3 Milan van Holstein 5:05 min

2 km meisjes
1 Tessa Olsthoorn 9:02 min
2 Britt Biesheuvel 9:12 min
3 Tamar v.d. Berg 9:45 min

2 km jongens
1 Justen Blok 7:51 min
2 Thom Ammerlaan 7:53 min
3 Sverre Valkenburg 7:57 min

 

33e KADELOOP Schipluiden, 2 juli 2011

Het weer werkte goed mee tijdens de Kadeloop van zaterdag 2 juli jl., hetgeen resulteerde in snelle tijden.
Hoeveel lopers we eigenlijk konden verwachten wisten we niet zo aan het begin van de zomervakantie, maar de opkomst was goed te noemen. Op de 5 en 12 km kwamen in totaal 672 deelnemers over de finish, dat waren er 177 meer dan in 2010.

Op de WOS stond te lezen:
Barsaiyan en Ophorst winnen Kadeloop
Mike Barsaiyan uit ‘s-Gravenzande en Carla Ophorst uit Honselersdijk, beiden lid van de Westlandse atletiekvereniging Olympus ’70, hebben zaterdagmiddag gezegevierd in de 33e editie van de Kadeloop in Schipluiden. Voor Ophorst was het al haar 15e overwinning in deze wedstrijd.
Winnaar Mike Barsaiyan finishte na 38.59 en had daarmee 55 seconden voorsprong op een andere ‘s-Gravenzander, Mart Solleveld, die tegenwoordig lid van Haag Atletiek is. Ophorst won afgetekend in 45.42 en zag de bij haar trainende Marlies Jongerius uit Wateringen in 48.12 als tweede over de streep komen. De derde plaats was voor Corina Voorn uit Den Hoorn, in 49.36.
De wedstrijd over 5 kilometer werd gewonnen door Mike Teekens. Met zijn tijd van 15.49 was de voormalige Nootdorper 21 seconden sneller dan Heulenaar Sjoerd van Marrewijk. Bij de vrouwen triomfeerde Sandra van Doorn (Hague Road Runners), in 19.08, voor de Delftse Juriena de Vries(19.28) en de ‘s-Gravenzandse Ingrid le Comte (19.42).