Hou het kort

      Geen reacties op Hou het kort

Afgelopen 5 feb was het weer zover: de leden van De Hardloper werden opgetrommeld voor de jaarlijkse Jaarvergadering. JaarvergaderingVanaf Den Hoorn waren de rooksignalen uit Huize Secretaresse goed in Schipluiden e.o. waarneembaar. Er waren meer leden aanwezig dan ooit tevoren. Misschien, doordat de voorzitter de secretaris had aangemaand, in de uitnodiging te vermelden dat het een korte vergadering zou worden met een gezellig hapje/drankje na afloop.
Op voorschrift van de voorzitter moest het voltallige bestuur dresscode strak-in-het-pak aanhouden. Maar ja, dan bevind je je als secretaris op glad ijs. In cocktailjurk + Spröckelschuhe langs de vaart? Over dat grote parkeerterrein van V.V. Tegenpartij, met 2 enorme bossen bloemen op je struikelschoenen naar de bestuurskamer? (Bloemen voor onze webmaster die een nieuwe site heeft opgezet + bloemen voor onze €mr. die de pen gaat doorgeven aan een volgende snelle jongen).

Gelukkig geeft voorzitter toestemming, om onkosten nog één keer bij de oude euromaster te declareren. Ik kon nl. nog net een gepast pak aanschaffen bij een zekere sportkledingverkoper uit ons dorp. Het was dan wel geen strakke outfit, maar geschikt voor de gelegenheid was mijn nieuwe kostuum! Zo konden we waardig afscheid nemen. De penningmeester zei in zijn speech, dat hij weliswaar al na 3 jaar stopt (’t was té gezellig), maar dat dat een voorbeeld kan zijn voor nieuwe bezems. Namelijk, dat je gerust niet persé heel lang hoeft mee te besturen.
In het verlies van ‘ons’ penningmeester hebben we een goede nieuwe beginnerstrainer gevonden. Tenminste, als hij niet meteen de hoogte van het cursusgeld ter discussie stelt. De beginnerstraining moet nog van start gaan, maar Peter is al sterk wervend bezig geweest: maandag trainde er een nieuwe loper mee, woensdag werd diegene lid en donderdag was hij meteen op de Jaarvergadering. “Hoe doettie dat toch?” vroeg ik me af. “Hou het kort” was Peets tip. Sorry, weer een te lang verhaal getypt. Wèl met 250 aanslagen p/m. Maar daar kom ik niet mee in de krant.

Van Secretaris