Heinenoordtunnelloop op 7 februari

      Geen reacties op Heinenoordtunnelloop op 7 februari

Afgelopen zaterdag stond de Heinenoordtunnelloop op het programma. De start was om 12.00uur in Oud-Beierland. Ik  was om 11.30u bij a.v. Spirit alwaar het een drukte van belang was. Buiten was het fris 2 Graden. Binnen was het zeer behaaglijk.  Ik ging mijn startnummer ophalen en wat rondjes inlopen op de atletiekbaan. De speaker ratelde er al aardig op los en riep dat de grootste zorg de ijzel was die in aantocht was. Wij hebben daar gelukkig niet mee te maken gehad.
Voor het eerst dit jaar was er ook de mogelijkheid te starten op de 10,5 km. Maar de meeste lopers gaven de voorkeur aan de 25km. De start was om 12.00uur. Op de atletiekbaan zetten een groep van zo’n 250 lopers zich na het startschot in beweging.  Het parcours was wat anders dan toen ik de laatste keer  in 2013 had gelopen. Maar dat was wel leuk een verandering. Ik liep al snel in een groepje van een man of 5. Na 4,7 km boog de 10,5 km af van het parcours en de 25 ging rechtdoor. We liepen over dijkjes door de polders het was echt genieten. Na 10km arriveerden we bij de Heinenoordtunnel met een hellingspercentage van 8%. Dat was een flinke kuitenbijter. We liepen door de tunnel en aan het eind was een keerpunt. Dus op het hoogste punt aangekomen Draaiden we 360graden en doken wederom de tunnel in. Bij km-punt 13 verlieten we de tunnel en stond de tijdwaarneming op 1.01uur onderweg. Na de tunnel viel het groepje uit elkaar en bleef ik met een strijder over. Ik had mij lelijk verkeken op de wind, want ik dacht voor zover er wind stond dat die noordelijk was. Duidelijk niet. Wij hadden dus op de terugweg tegenwind. Hier heb ik flink gebruik gemaakt van mijn mede strijder. Hij heeft het meest op kop gelopen en als ik het overnam kwam hij toch weer mij voorbij. Het tempo bleef 13km/u Dat ging goed en we haalden zelfs wat voorgangers in die ons tempo niet konden volgen. Na 20km gaf mijn medestrijder de pijp aan Maarten en moest ik het alleen doen. Met voor mij wat lopers was dat geen probleem, ik zag ze langzaam maar zeker dichterbij komen. Toen ik ze inhaalde ben ik bij ze gebleven. Dat was na 22km.  Al snel was de vraag komen we onder de 2uur binnen? Ik wierp een blik op mijn horloge en zei: dat is geen probleem. De laatste km was duidelijk de zwaarste we zagen de finish maar moesten er met een omweg van 800m naar toe. De finish was in een showroom van een autodealer. Uiteindelijk gefinished in 1.56.08 Ik was zeer tevreden met mijn tijd. Lekker nog even wat gedronken en een kop erwtensoep gegeten en toen naar huis.

Groeten van een hardloper.