Favorieten winnen in Midden-Delfland

      Geen reacties op Favorieten winnen in Midden-Delfland

Bericht overgenomen van WOS.nl

Patrick Kwist bezig aan een solorace van dik 21 kilometer
(foto Carry Wilmink)

De twaalfde editie van de Midden-Delfland Halve Marathon kreeg zaterdag twee logische winnaars: Patrick Kwist en Carla Ophorst.

Toen de ruim 500 deelnemers amper het startsignaal hadden gehoord, ging Kwist (Rotterdam Atletiek) al aan de leiding. Deze 45-plusser, die dit jaar grossiert in nationale titels in zijn leeftijdscategorie, bouwde zijn voorsprong gestaag uit en finishte in 1.11.36. Zijn clubgenoot Robert Willemse werd tweede in 1.14.28. Beste streekloper was Honselersdijker René van der Stap, die vierde werd in 1.15.53.

De overwinning van Carla Ophorst was geen ‘eitje’. Na afloop liet de Honselse hardloopster weten: “Doordat mijn rivale een boom op moest zoeken, won ik de race in 1.29.07”. Die rivale was Iris Meerts van Rotterdam Atletiek. Zij moest uiteindelijk 33 seconden moest toegeven op winnares Ophorst. Als derde finishte Francis Schinkel uit Monster, in 1.30.36.

De wedstrijd over 10 kilometer werd gewonnen door Joeri Smit van De Koplopers uit Delft. Hij finishte na 36.36. Bij de vrouwen ging Kristel van den Berg op herhaling. De nu 16-jarige Van den Berg, Sportvrouw 2014 van de gemeente Maassluis, was bijna twee minuten sneller dan vorig jaar: 41.11 om 43.04.
Filmverslag van de WOS

Voor uitslagen klik hier