Fantastisch Trainingsweekend de Hardloper

img-20161011-wa0001
Wat blijft Nederland toch mooi!! De Loonse en Drunense Duinen toonden zich weer op zijn mooist tijdens het afgelopen familieweekend van de Hardloper. Prachtige stuifzanden, dito heidevelden met zelfs af en toe nog speciaal voor ons verlaat bloeiende heidestruikjes. Pittige kuitenbijtertjes, hoogstaande grassen, img-20161011-wa0002bossen met oerrunderen en dat allemaal in een heerlijk zonnetje. Het brullen van “Scouting is veel leuker dan Hardlopen” leverde ons weer een mooie foto op door goedwillende scoutingleden!
img-20161009-wa0002Het organi- satie comité had het weer voor elkaar, een perfect weekend geregeld! Top, mensen. Mooie locatie, luxe met bij elke slaapkamer een eigen badkamer. Genoeg slaapplekken om de ronkende snorders te vermijden. Mooie ruime keuken waar Thea, Conny en Corrie de lekkerste gerechten uit tevoorschijn toverden. Zeker Thea had weer goed uitgepakt voor het diner van vrijdagavond, 5 sterren restaurant was er niets bij! Henk, Arjan en Jan zorgden voor muzikale omlijstingen. Henk ook voor de schuine noot met een hoog cultureel karakter. André en Henk hadden natuurlijk weer een hilarische fotofietsspeurtocht uitgezet, waarbij de dames (en Jacob) de grote winnaars waren wat betreft wiskundige inzichten.
Waarvan akte. Want hoe bepaal je nu hoe ver dat water van je verwijderd is? Pythagoras kwam weer even om de hoek kijken met zijn 3,4,5 steek. Over wetenschappelijke experimenten gesproken, spreekstalmeester en weerprofeet Aad kreeg het voor elkaar om van vrijdagochtend tot zondagmiddag de weergoden te verleiden, de zon was niet weg te krijgen. img-20161008-wa0006Toch wel erg lekker als je vermoeid maar voldaan van je rondje wandelen of hardlopen buiten in het zonnetje van het terras kunt bijkomen. img-20161008-wa0004Zeker als daar weer een stuk taart of koek bij komt van alle befaamde meesterbakkers uit Den Hoorn en Schipluiden.
Trainers Ton en Willem hadden weer voor prachtige routes gezorgd door bos, hei, vennetjes en stuifzanden. Perfect mannen. Door vennetjes? , hoor ik u nu denken. Jawel hoor, 2 personen waren compleet van het padje af en besloten de daad bij het woord te voegen. Ben nog steeds blij dat één van de laatste ijstijden besloten had dat drijfzandvennetje vol te storten met duizenden kuubs gewoon dekzand. Zoals vanouds een spel op de zaterdagavond van Henk, deze keer een muziekkwis, waarbij bleek dat de jongste deelnemer Louis het beste geheugen heeft wat betreft Nederlandstalige hits van ver voor zijn geboortejaar. img-20161009-wa0004
Aad en Thea hadden voor de zondagmiddag nog voor een hilarisch afscheidsspel gezorgd, de teletubbiedichtheid nam erg toe in Loon op Zand. Heb eigenlijk niet meer vernomen wie de uiteindelijke winnaar was van het weekendspel van Thea. Maar het heeft voor veel hilarische taferelen geleid, van whatsapp-babyfonen tot de laarzen van Kleinduimpje. img-20161008-wa0009img-20161009-wa0000Kortom, het was weer een fantastisch verenigingsweekend, top georganiseerd, dus zorg dat je er over 2 jaar ook (weer) bij bent!

 

Iedereen die aan dit succes heeft bijgedragen, allemaal enorm bedankt, ook namens het bestuur.
Michel