De 3 uur van Schipluiden

      Reacties uitgeschakeld voor De 3 uur van Schipluiden
De klok staat klaar

Hij zou doorgaan, toen toch weer niet (want lockdown). Toen werd hij per abuis precies op de avond dat het Nederlands elftal speelde gepland en moest hij alsnog verzet worden. Maar maandag 28 juni was het dan toch zover; de 3 uur van Schipluiden – inmiddels net zo’n clubtraditie aan het worden als de Kadeloop, de Halve van Midden-Delfland en de Duifpoldertrainingsloop – stond eindelijk weer op het programma.

Voor wie de drie-uursloop niet kent, het concept is simpel; drie lopers leggen in teamverband om de beurt een parcours van twee kilometer rondom het volkstuincomplex en de ijsbaan af, en het team dat na drie uur de meeste kilometers op de teller weet te zetten heeft gewonnen.

De jury in opperste concentratie

Ondanks een lichte blessure hier en daar en een enkele loper die door de toch wel warme avond bevangen werd, was ook dit jaar de drie-uursloop zowel in sportief als in sociaal opzicht een groot succes. Zoals ieder jaar bracht ook dit jaar de drie-uursloop weer veel lopers én publiek op de been en wisten ook de clubgenoten die dit jaar niet aan deze interval-race meededen het ijsclubgebouw te vinden voor een kop koffie en een praatje.

En alhoewel gezelligheid bij De Hardloper altijd vóór de prestaties gaan, kunnen we er niet omheen toch even de door Marius Zondag en John Franke netjes bijgehouden resultaten te presenteren.

De start, met Ton Lansbergen voorop voor de eerste richtingaanwijzingen

In totaal deden er zes teams mee, waarvan er één was die op de kop af een dikke marathon met elkaar wist te lopen: Jan de Blij, Maarten van der Eijk en Roelof uit Beijerse tikten in drie uur 42,5 KM aan (daarmee weer extra respect krijgend voor lopers die dat soort prestaties gewoon in hun eentje neerzetten). Op de tweede plaats het team van Jeanette, Ruud en Tom die een knappe 36,4 KM wisten te bereiken. De derde plek is voor het team van Peter, Mariska en het duo Bert & Kees dat 34,9 KM wist te lopen, op de voet gevolgd door Lars, Jan en Marian die samen 34,2 KM liepen. Speciale vermelding overigens voor Lars; hij wist met een gemiddelde van maar liefst 8 minuten per ronde de snelste individuele prestatie neer te zetten.

Als vijfde eindigde het team van Conny, Wim en het duo Anja & Joke die met 33,3 KM het team van Gonzalo, Rens en Rose net achter zich lieten; zij liepen een respectabele 32,8 KM.

Als gezegd; langzaam maar zeker lijkt een nieuwe traditie geboren en deze prestatieloop is inmiddels niet meer weg te denken uit de loopkalender van onze club.

Het parcours van de 3 uur van Schipluiden

Maar de eerstvolgende loop staat natuurlijk ook alweer in de agenda; de ‘limited edition’ van de Kadeloop op maandag 5 juli. Een editie die wegens omstandigheden voor ‘members only’ is, wat op zich natuurlijk een uitstekend argument is om lid te worden van De Hardloper. Na aanmelding via kadeloop@dehardloper.nl (uiterlijk 30 juni) zijn leden om 19:30 uur welkom bij IJsclub Vlietland.