De 17e marathon van Polen…

      Geen reacties op De 17e marathon van Polen…

Wat zou dat leuk zijn een marathon in Polen! Waar? Warschau? Nee joh.. Krakau!……..

Jullie zijn gek! Nou ja .. misschien wel een beetje gelijk maar toch….Corrie en ik (Ria) hadden serieuze plannen samen met enkele personen van Lekker Gelopen.

De “stoute”schoenen werden aangetrokken om ze later in Krakau om te wisselen in de “runningshoes”!

De eerste “stappen”zijn gezet. Eens kijken of het lukt on een startbewijs te bemachtigen. Dit ging niet vanzelf maar uiteindelijk toch gelukt! Zó goedkoop?! Nou, ha ha dan maar gelijk de rest er achteraan geboekt! Appartementje een vlucht; prima te doen! Het duurt nog best lang..

En dan ineens is het zover…  vrijdag 20 april vertrokken om op zondag 22 april in Krakau de marathon te gaan lopen. Niets vergeten??? Pff best spannend!

Met de groep van Lekker Gelopen kennisgemaakt en met elkaar op naar Eindhoven en we werden al gauw een gezellige familie. Echt leuk. Een paar dames voor de verzorging. Annie ( lees “Bep 😉 die voor het ontbijtje zorgt. De boel aan kant doet en zelfs nog een  wasje draait! En onze Petra de “hoffotograaf” die de hele dag van alle kleine en grote dingen foto’s maakt is het al super!

Het appartement is mooi groot schoon en op 1 km vanaf het centrum. Zaterdag op naar de Expo om het startbewijs op te halen. Een tas vol met proviand folders en een shirt. Kraampjes te kust en te keur voor de vergeten dingen en de laatste nieuwtjes betreft de electronica.

Wat is het warm! Die dag de beentjes rust gegund op de terrasjes en ons laten rijden in een electrisch treintje om toch iets van die prachtige start te zien.

Vroeg naar bed na alles klaargelegd te hebben. Stel je voor dat we ons verslapen..

Heerlijk geslapen , ontbijtje van Annie en daar gaan we… Wel relax, 8.15  geen fiets, niet haasten naar station, geen gedoe met verlopen OV kaart maar gewoon lopen naar het plein in het  centrum waar de tent staat om onze spullen achter te laten. Genoeg Dixies voor de laatste druppels en om 9 uur de START!. 6500 renners wat een belevenis waarvan in ieder geval 8 Nederlanders.

Daar gaan we.. al bijna 18 gr …een rondje door de stad langs de rivier en een dubbel parcour. Leuk om de andere lopers aan de overkant te zien en naar elkaar te roepen; “Joehoe.. gaat het goed?” Zij waren dan wel verder maar er kwamen ook nog héél veel lopers na ons. Ah.. de laatste pas op 24 km; wat ontzettend kanp van deze oudere heer! Maar wat was ik blij dat ik al op 33 km was! Nog maar 9 km! Nou dat moet lukken! Niet aan denken dat deze knappe man er nog 16 moet…. Dapper hoor. Langs de hele route werden wij aangemoedigd door het Poolse Publiek . “Bravo! Bravo!` en de perfecte verzorging met op iedere 2,5 km verzorging met water+ iso, chocola suikerklontjes en watersproeiers door de brandweer was het in die hitte nog wel te doen… de temperatuur was in de middag opgelopen naar 25 graden waardoor de beentjes wel wat zwaarder aanvoelden…

Onze persoonlijke verzorgsters Annie+ Petra en Marina hebben ons telkens aangemoedigd en verzorgd en naar de finish gecoachd.  Driedubbel BRAVO voor hen!

Daar is de finish. dat laatste stukje ging toch best snel. De stad is zo leuk. Yes gered!  Wie zijn er al binnen.. wie komt er nog.. Is het goed gegaan..

Iedereen is gefinisd en NIEMAND heeft gezegd.. `nooit meer!`

Marc, Mireille, Eric, Lucien, Ria, Robert, Joop en Corrie wat een geweldige prestatie!

Dit werd gevierd met een welverdiend groot glas bier op de Markt en het smaakte zó lekker!! Die avond hebben wij onze verhalen tijdens een heerlijk Pools diner en veel wijn gedeeld en gevierd.

Een dag later wat stijf maar ach… dat mag best toch.  Van trots lopen wij toch een beentje `naast onze schoenen`

Later die dag Auschwitz en Birkenau bezocht. Indrukwekkend wat daar gebeurd is. Dit zet ons weer met beide benen op de grond door te beseffen wat wij een bevoorrechte mensen zijn!

De Marathon van Polen in Krakau een hele grote belevenis waarin alle facetten van het leven de revue gepasseerd zijn. De moeite waard en een echte aanrader!

Poolse groetjes van jullie hardloopmaatjes Corrie en Ria