Chinees nieuwjaar!

      Geen reacties op Chinees nieuwjaar!

De beste wensen en de beste voornemens!

’t Is best chique, als je geen goeie voornemens hebt. Want dan heb je het allemaal dik voor mekaar, toch? Je eet gezond, je traint gezellig bij De Hardloper, je bent zo fit als een hoentje, je kunt je tijdens de Oliebollenloop lekker laten gaan.

Daags na het geknal leek het toch wel interessant om in de plaatselijke buurtsuper mee te kunnen praten over hét onderwerp van het moment, je goeie voornemens. Alle reclame van de sportscholen en buikwegtrilapparaten hadden de weg naar de brievenbussen-zonder-nee-sticker gevonden. Iedereen had het erover: “Ik ga volgende week bij dat en dat wonderdieetinstituut starten”.  “Nee, heb ik niet nodig gelukkig, wij gaan samen weg. “ “O ja? Waar gaan jullie dit jaar skiën?” “Nee, we gaan het heel anders aanpakken, we gaan ècht weg, we gaan in een soort klooster en dan met klanksimbalen enzo.” Het klonk allemaal heel duur. Goeie voornemens waarmaken, kost van alles.

Aaargh! Ik liep gauw een appelschap verder. Want ik had dit jaar dus mooi wel goeie voornemens, en echte ook. Kilootje minder. Weer opstarten bij De Hardloper.  Gezonder eten. Vroeger naar m’n nest. Vaker weg. Echt weg. Beetje meer zuinig stoken enzo. Maar ja. De meeste voornemens stranden voortijdig, zeggen ze tegenwoordig. Zelfs als ze goed waren.

Op de site van De Hardloper stond nog steeds het poëtische verslag van de Oliebollenloop. Ik kon het niet langer aanzien en heb dit artikel ertegenaan gegooid, zodat het met stip op één staat. Want wat ik meteen kwijt wil: het is me dus mooi wél gelukt hè?!  Krijg ik dan Oliebollenloop’17 de trofee? Wegens de meeste + grootste voornemens en nog het langst volgehouden ook. Wie haalt me in?