A4 loop 12-12-2015

      Geen reacties op A4 loop 12-12-2015

 

a4 loop

VLAARDINGEN – Rennen op de nieuwe A4. Dat is zaterdag 12 december mogelijk, als de provincie Zuid-Holland A Run 4 Fun houdt. De initiatiefnemers stellen dat het ‘een uniek hardloopevent wordt’.

Om precies tien uur wordt het startschot gegeven voor een hardlooptocht op het gloednieuwe asfalt van de A4, van vijf of tien kilometer naar keuze. A Run 4 Fun maakt deel uit van de Publieksdag A4, die wordt georganiseerd door Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie A4all. Na de run is van twaalf tot vier het meest besproken stukje snelweg van Nederland voor de allerlaatste keer open voor wandelaars, fietsers en ander belangstellenden.

De provincie zegt in de aankondiging fijntjes: ,,De A4 Delft – Schiedam gaat binnenkort open voor het wegverkeer.’’ Over de precieze datum heerst nog veel onduidelijkheid, omdat zowel de burgemeester van Schiedam als het Hoogheemraadschap Delfland nog vergunningen voor de weg moeten afgeven. Minister Melanie Schultz – van Haegen liet onlangs weten dat de geplande opening op 18 december waarschijnlijk niet gehaald wordt en de opening mogelijk pas in januari zal plaatsvinden.

Hardlopers die mee willen doen met A Run 4 Fun wordt gevraagd op de bewuste zaterdag uiterlijk kwart voor tien aanwezig te zijn bij de start & finish: de tunnelmond, ter hoogte van het informatiecentrum Delft-Schiedam, Woudweg 25. Met de fiets is het informatiecentrum gemakkelijk te bereiken. Met de auto is dat niet mogelijk. Deelnemers kunnen hun auto parkeren op het parkeerterrein van Rijkswaterstraat, Derde Werelddreef 1, Delft. Vanaf dat parkeerterrein rijden pendelbussen van en naar het informatiecentrum. Ter plekke zijn er geen omkleed- en opbergfaciliteiten. Inschrijven voor A Run 4 Fun is niet nodig.