39e Duifpoldertrainingsloop op blote voeten

Ongeveer 70 deelnemers stonden in een zonovergoten Schipluiden aan de start. DSCN4068Vanwege het knotten van de wilgen was de start en finish 25 meter verplaatst en was de voorspelling dat er geen records zouden worden gelopen. Die voorspelling was voor een aantal deelnemers een uitdaging. Wessel Boukema, die vorige keer op de 11,7 km won in een tijd van 46:38, verbeterde inderdaad zijn persoonlijk record tot 44:23. Hij moest wel genoegen nemen met de 2e plaats net achter Arco Poot uit De Lier. Arco had heel lang op de tweede plaats gelopen en kreeg bij het opdraaien van het fietspad voor de laatste 3 km Wessel in zicht en haalde hem ruim voor de finish in, in een tijd van 44:21.
Ook Willem van de Beukel ging voor een betere tijd dan de vorige keer, dat lukte niet. Wel werd hij, voor de tweede keer op rij, eerste op de 7 km in een mooie tijd van 29:18 maar kwam 24 seconde te kort om de tijd van de vorige keer te evenaren. ”Vooral het laatste stuk voor de trambrug was lastig, het valse plat en de laatste 200 meter wat steiler en dan nog de stevige wind pal tegen, dat was wat teveel. Toch ben ik heel tevreden met het resultaat bij deze mooie loop. ”.
Bij de dames op de 11,7 km kon Rosalie Renaud-Groenewegen de bloemen in ontvangst nemen van Kees van Dijk. Ze was de snelste dame in een tijd van 1:01:01. Ze had veel alleen gelopen, “vooral het stuk over de trekkade was zwaar vanwege de stevige tegenwind, voor de rest ging het lekker”. Marielle van vliet, eerste dame op de 7 km “voor de wind was het wel erg warm, vooral na het keerpunt op 3,5 km, daarna een stukje tegen de wind was toen best wel even lekker”.
DSCN4068Bij de 3,75 km liep Sandra Beekman na een paar weken training bij de beginnersgroep voor het eerst een wedstrijd (begeleid door José van Wandelen) en werd eerste. Dochter Erna van verkeersregelaar Bertus Ruysbroek liep ook voor het eerst mee (links op de foto) en was blij dat ze na 7 km de finish haalde.
Opvallende was Henk Verbeek die de 3,75 km op blote voeten liep en daarbij ook nog een eerste werd. “Zo lang er maar volledig op asfalt wordt gelopen gaat dat volgens Hans prima, een beetje zand is ook geen probleem als er maar geen fijn grind ligt”. Ook Leo Boekesteijn uit De Lier ging op blote voeten en liep 7 km zonder problemen en werd daarbij nog eens derde in een tijd van 32:30.
Wie het op blote voeten eens wil proberen, de volgende Duifpolderloop (de 40e) is in november en ook dan weer volledig op asfalt.
Maup Ruijsbroek.

Voor de uitslag uitslagen lijst duifpolderloop 18 april