Zeldzaam mooi weer bij de MDHM 2019

      Geen reacties op Zeldzaam mooi weer bij de MDHM 2019

Waar het vorig jaar nog bitterkoud met een snijdende wind was, en het jaar daarvoor zelfs “code oranje” werd afgegeven wegens het slechte weer, hadden we nu prachtig voorjaarsweer. Stralende zon, een graad of 15, en weinig wind. Ik kan me niet heugen ooit zulk lekker weer gehad te hebben. Twee eerdere edities verliepen zelfs in de sneeuw! Maar dat was “vroeger”, een lange tijd geleden…..
Het is altijd spannend of zo’n dag min of meer verloopt zoals je verwacht en in het draaiboek staat. In grote lijnen ging dat goed, zowel in de sporthal bij het inschrijven, als op het parcours. De grootste domper was dat we toch weer een doorrijder hadden na een stopteken van een verkeersregelaar.
Een veelgehoorde opmerking dit jaar was de vraag naar een extra waterpost. Was eigenlijk ook wel te verwachten, de eerste keer dat je na de winter een wedstrijdje loopt met hogere temperaturen lijkt het wel of je lichaam die warmte nog niet goed kwijt kan.
Ook dankzij het mooie weer hadden we best veel publiek, zowel op het parcours als bij de start en finish. Bij de waterpost aan het eind van de Kwakelweg was ook veel publiek, en als vele lopers dan ook nog 2 bekers met water willen, dan kan je je voorstellen dat het daar toch wat hectisch werd. Na de finish in de ’s Herenstraat bleven de lopers nog een poos hangen, wat daar uitmondde in een gezellige happening.
Met 375 deelnemers hadden we een mooi deelnemersveld, maar het was geen record. Snelste 10 km loper was Jorrit-Jaap de Jong in 37 min 27 sec.
Snelste dame was Mariete van Nieuwkerk in 46:26.
Op de halve marathon was Mike Teekens met 1 uur 11 min 19 sec. de eerste finisher.
Snelste dame was hier Petra Sloots met 1:29:05.
De snelste op de 10 km van de Hardloper waren Corrie Lansbergen en Michel Ridder.
Op de 21 km waren de snelste van de Hardloper Ria Verboon en Maarten van der Eijk.
Proficiat allemaal!

Foto’s van de MDHM 2019 gemaakt door Carry Wilmink Klik hier

Voor de uitslagen klik je hier

Foto’s bekeken en wil je die als Fotoboek? Klik hier

Foto’s van Bart Makkinga van de 10km en van de 21km